Tocana de legume

feb.

16

Tocana de legume

Ingrediente : 

2 cepe (1 rosie, 1 alba)

2 morcovi

1 felie groasa radacina de telina

2 rosii

2 gogosari (1 rosu, 1 verde)

1 ardei gras galben

4 catei de usturoi

130 g orez

cateva buchetele de conopida

cateva frunze de telina

1/2 legatura de patrunjel

2-3 frunze de dafin

ulei, sare, piper

 

Mod de preparare : 

Punem uleiul la incins si adaugam ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare. Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute pregateascaimpreuna.

Cat timp se fac morcovii, ceapa si telina, pregatim cubulete de gogosari si ardei gras si le dam si lor drumul in vasul cu legume.

Din rosii preparam la mixer un suc de rosii, iar conopida o vom desface in buchetele mici si le vom adauga in oala.

Spalam orezul si il punem la semifiert in 400 ml de apa, si avem grija sa nu se lipeasca. Cind este gata il adaugam peste celelalte legume. Condimentam cu sare, piper si aromatizam cu frunze de dafin. Tocam frunzele de patrunjel, frunzele de telina si usturoiul si le adaugam peste tocanita. Lasam cateva minute, si tocanita este gata!

Pofta mare! 🙂