Tiramisu cu crema de ananas

mai

6

Tiramisu cu crema de ananas

Ingrediente:

250 g mascarpone

250 ml frisca

8 galbenusuri

120 g zahar

300 g ananas (proaspat sau din conserva)

50 g ciocolata

2-3 fire de menta

300 ml cafea calduta (poti prepara atat din cafea naturala cat si solubila, dar ai grija sa adaugi putin zahar)

savoiardi

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer bate galbenusurile si zaharul pina acesta se topeste, adauga mascarpone si amesteca pina obtii o crema omogena.

2. Separa ananasul in doua parti egale, 150 g lasa-le deoparte, iar cealalta parte paseaz-o cu un blender pina devine un piure. Daca folosesti ananas din conserva ai grija sa storci excesul de suc, altfel risti sa ai o crema foarte lichida.

3. Toarna piureul de ananas in crema de mascarpone si amesteca bine, apoi da crema la frigider pina pregatesti celelalte ingrediente.

3. Toaca ciocolata in bucatele mici, si taie ananasul ramas in cubulete.

4. Bate frisca bine, iar pentru a verifica daca este gata poti folosi urmatorul truc: incearca sa intorci bolul cu frisca pe o parte, are textura perfecta atunci cand nu se scurge si nu cade. Scoate crema de mascarpone si ananas de la frigider, si amestec-o cu frisca cu ajutorul unei linguri. Amesteca cu miscari lente, pentru a pastra textura pufoasa si aerata a cremei.

5. Acum ca ai crema si celelalte ingrediente pregatite, poti incepe sa asamblezi tortul. Poti pregati tortul in pahare, cum am facut noi, sau il poti pregati intr-un vas mai mare, din care vei taia ulterior felii pentru meseni. Incepe prin a aranja un strat subtire de crema, apoi adauga un strat de savoiardi pe care le inmoi intai usor in cafeaua calduta. Ai grija sa nu tii biscuitii prea mult in cafea, altfel vei obtine un desert apos fiecare biscuite trebuie sa stea in cafea 2-3 secunde. Dupa stratul de savoiardi, adauga unul de crema, si presara cubuletele de ananas. Adauga al 2-lea strat de savoiardi, si inveleste-i cu crema ramasa. Decoreaza cu ciocolata tocata si cu frunzulite de menta.

Pofta mare!