Tarta Tatin

feb.

21

Tarta Tatin

Ingrediente:

Aluat foietaj

7-8 mere de dimensiuni medii

250 g zahar

80 g unt

50 ml apa

Mod de preparare:

1. Curata merele de coaja si de cotoare. Taie-le in felii de 2-3 cm latime (dintr-un mar mediu iti vor iesi aproximativ 6 felii).

2. Intr-o tigaie topeste zaharul pina se dizolva si obtine o culoare bruna, toarna apa si adauga untul taiat cubulete mici. Lasa untul sa se topeasca si amesteca caramela obtinuta pentru a avea o consistenta omogena. Adauga merele si lasa-le sa se gateasca in sosul de caramela. Poti lua tigaia de pe foc atunci cand merele s-au inmuiat putin.

3.  Aseaza merele in tava care va merge la cuptor, in imaginea de mai jos poti vedea cum le aranjezi astfel incat tarta sa aiba un aspect frumos cand o vei scoate din cuptor. Toarna o parte din sosul obtinut in tigaie peste merele din tava.

4. Taie aluatul foietaj pentru tarta. Aluatul trebuie sa astupe tava si sa mai ramina 2-3 cm peste marginea tavii. Cu o furculita apasa marginea aluatului in jos. Aluatul trebuie sa formeze un recipient, astfel incat atunci cand vei scoate tava de la cuptor sosul sa ramine in interiorul tartei.

5. Lasa tarta 10-15 minute sa se raceasca, intre timp sosul va reusi sa se intareasca putin. Serveste tarta cu inghetata.

Pofta mare!