Tarta de vinete si omleta

iun.

12

Tarta de vinete si omleta

Ingrediente:

3 vinete

5 rosii

10 oua

200 g parmezan ras

150 g cascaval cheddar ras

sare, ulei

Mod de preparare:

1. Taie vinata in felii subtiti pe lungimea legumei, sareaza-le si lasa-le pentru 5-10 minute. Intr-o tigaie incinsa caleste vinata, apoi aseaz-o pe prosoape de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei. Taie rosiile felii subtiri, si la fel lasa-le pe un prosop de hartie pentru a scurge sucul.

2. Bate ouale bine, condimenteaza si prepara cateva foi subtiri de omleta din ouale batute, asemeni unor clatite.

3. Intr-o tava cu pereti detasabili, incepe sa asamblezi torta. Primul start va fi de vinata, pe care il presari cu putin parmezan ras, urmeaza rosiile pe care le invelesti cu o foaie de omleta, si la final cascaval cheddar, dupa care incepi de la inceput cu vinata si continui pina termini toate ingredientele, sau pina umpli tava.

4. In cuptorul preincalzit se introduce tava cu tarta, la 180C pentru aproximativ 20 minute. Tarta nu are nevoie de mult timp intrucat toate ingredientele sunt practic gatite, este nevoie doar cascavalul sa se topeasca si sa uneasca legumele si foile de omleta.

Pofta mare!