Tarta de dovleac cu sparanghel

apr.

10

Tarta de dovleac cu sparanghel

Ingrediente:

300 g dovleac

150 g sparanghel

200 ml frisca

100 g cascaval dorblu

80 g parmezan ras

100 g mozzarella

2 oua

80 g unt

foietaj

Mod de preparare:

1. Curata doveacul de coaja, si taie-l cubulete de aproximativ 2-3 cm fiecare. Caleste usor dovleacul in unt, pina se inmoaie putin, apoi lasa-l deoparte si pregateste celelalte ingrediente.

2. Prepara sosul in felul urmator: mixeaza intr-un vas ouale, frisca si parmezanul ras, si condimenteaza cu sare dupa gust.

3. Taie mozzarella, dorblu si sparanghelul cubulete mici. Daca nu ai dorblu la indemina, poti adauga doar mozzarella, va iesi cu siguranta delicios. Lasa 2-3 fire de sparanghel pentru a decora tarta.

4. Intinde auatul foietaj, si aranjeaza-l in tava in care vei coace tarta. Ai grija sa tapetezi cu ulei si faina, in acest fel vei impiedica lipirea tartei de tava.

5. Aranjeaza dovleacul uniform pe toata suprafata tavii. Imprastie cubuletele de cascaval si cele de sparanghel, apoi toarna deasupra sosul de frisca.

6. Aranjeaza deasupra firele de sparanghel taiate pe lungime in jumate, pentru a obtine forma unui soare asa cum am facut noi, sau decoreaza dupa gustul tau.

7. Da tava la cuptor la 190 C pentru aproximativ 30-40 minute, pina cand are o culoare aurie si frumoasa deasupra. Dupa ce o scoti din cuptor, lasa tarta 10-15 minute sa se raceasca, iti va fi mult mai usor sa o tai.

Pofta mare!