Tarta de ciocolata si pere

iul.

18

Tarta de ciocolata si pere

Ingrediente:

3 pere

3 oua

110 g zahar

35 g cacao

250 g mascarpone

100 g faina

1/2 lamaie

1 plic praf de copt

Mod de preparare:

1. Bate ouale si zaharul cu mixerul, cand zaharul s-a topit adauga faina, cacao si praful de copt si amesteca iar pina obtii un blat moale.

2. Curata perele de coaja, si scoate-le cotorul. Taie perele cubulete si stropeste-le cu sucul din jumatatea de lamaie.

3. Adauga cubuletele de pere in blat si amesteca. Tapeteaza un vas de copt cu hartie de cuptor si toarna blatul in vas. Da vasul la cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 40 minute. Verifica daca tarta este gata cu ajutorul unei scobitori. Serveste tarta calda cu inghetata, combinatia este perfecta.

Pofta mare!