
Tartă cu pere si mac
Ingrediente:
aluat foietaj
300 g mac
300 ml lapte
100 g biscuiți
3 pere
100 g caju
1 ou
70 g unt
70 g zahăr
Mod de preparare:
- Încălzește laptele la foc, adaugă semințele de mac, untul și zahărul și lasă-le să fiarbă împreună pentru câteva minute. Ia cratița de pe foc și lasă compoziția să se răcească, macul va apsorbi laptele și celelalte ingrediente.
- Fărâmă biscuiții și toacă nucile caju, adaugă-le în castronul cu mac și amestecă bine pentru a le încorpora.
- Curăță perele, taie-le felii și dă-le deoparte.
- Tapetează o tavă de copt cu făină. Întinde aluatul foietaj, aranjează-l în tava de cuptor și toarnă jumătate din compoziția de mac. Aranjează feliile de pere in tavă, ca în imagine, apoi adaugă cealaltă parte de mac.
- Taie panglici de aluat și decorează tarta cu ele, iar pentru un aspect mai plăcut poți să le ungi cu ou bătut.
- Dă tarta la cuptorul preâncălzit la 185 C, până devine rumenă deasupra.
Poftă mare!