Tartă cu pere si mac

oct.

12

Tartă cu pere si mac

Ingrediente:

aluat foietaj

300 g mac

300 ml lapte

100 g biscuiți

3 pere

100 g caju

1 ou

70 g unt

70 g zahăr

Mod de preparare:

  1. Încălzește laptele la foc, adaugă semințele de mac, untul și zahărul și lasă-le să fiarbă împreună pentru câteva minute. Ia cratița de pe foc și lasă compoziția să se răcească, macul va apsorbi laptele și celelalte ingrediente.
  2. Fărâmă biscuiții și toacă nucile caju, adaugă-le în castronul cu mac și amestecă bine pentru a le încorpora.
  3. Curăță perele, taie-le felii și dă-le deoparte.
  4. Tapetează o tavă de copt cu făină. Întinde aluatul foietaj, aranjează-l în tava de cuptor și toarnă jumătate din compoziția de mac. Aranjează feliile de pere in tavă, ca în imagine, apoi adaugă cealaltă parte de mac.
  5. Taie panglici de aluat și decorează tarta cu ele, iar pentru un aspect mai plăcut poți să le ungi cu ou bătut.
  6. Dă tarta la cuptorul preâncălzit la 185 C, până devine rumenă deasupra.

Poftă mare!