Tarta cu legume

iun.

12

Tarta cu legume

Ingrediente:

2 vinete

2 dovlecei

2 rosii

1 ceapa

10 oua

200 g cascaval ras

150 ml frisca

ulei, sare

Mod de preparare:

1. Taie dovleceii si vinata in felii pe lungimea legumei, ca in imaginea de mai jos. Aranjeaza-le intr-o tava de copt stropeste cu putin ulei si condimenteaza. Inveleste tava cu folie de aluminiu, si da-le la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute la 180C.

2. Intre timp pregateste celelalte ingrediente. Taie ceapa si rosiile felii, si aseaza rosiile pe un servetel sa se scurga surplusul de suc.

3. Intr-un bol incapator bate ouale bine, apoi adauga frisca si cascavalul ras si amesteca bine.

4. Cand legumele sunt coapte putem incepe sa pregatim tarta. In tava in care se va coace tarta turnam 4-5 linguri de sos obtinut din oua, frisca si parmezan. Aranjam mixul de legume (atat cele coapte, cat si ceapa si rosiile), si acoperim tot tu sosul ramas, dupa care ducem tarta la cuptor la 170C, pentru aproximativ 40 minute. Cand este gata, scoatem tarta din cuptor si o lasam 5-10 minute sa se raceasca inainte de a o taia.

Pofta mare!