Supă de midii și fasole

Noi

11

Supă de midii și fasole

Ingrediente:

1 kg midii (sa mix de fructe de mare)

150 g fasole roșii

300 g roșii

2 căței de usturoi

1 foaie de dafin

1 legătură de pătrunjel

1 lămâie

bulion de pește

câteva felii de pâine

sare, piper, ulei

Mod de preparare:

1. Fierbe fasolea în apă împreună cu un cățel de usturoi și cu o foaie de dafin. Când este gata, scoate fasolea și las-o să se scurgă.

2. Călește midiile câteva minute pe o tigaie încinsă.

2. Într-o cratiță încinge uleiul și pune celălalt cățel de usturoi, roșiile tăiate și fasolea scursă, și lasă să fiarbă totul pentru 20 minute. Adaugă pătrunjelul tocat, midiile (sau mixul de fructe de mare), bulionul de pește, sare și piper după gust, și lasă-le să mai fiarbă încă 10-15 minute.

3. Din feliile de pâine prepară niște bruschete: așează feliile pe o tavă de copt, stropește-le cu puțin ulei și cremă de usturoi, și dă-le la cuptor pentru câteva minute până devin crocante.

4. Servește supa caldă, cu bruschete si o felie de lămâie.

Poftă mare!