Supă de dovleac cu pesto și semințe picante

sept.

7

Supă de dovleac cu pesto și semințe picante

Dacă tot e toamnă și e săptămâna supelor la lo Chef, vă provocăm să încercați supa de dovleac servită cât se poate de original. Ei, și chiar dacă nu o serviți în cupe de dovleac, oricum veți impresiona mesenii prin combinația de gusturi și culori. Spor la gătit!

Ingrediente :

Pentru supă 

1 dovleac mare, tăiat în patru și curățat de semințe

2 cepe tocate

6 linguri unt

1 l bulion de pui

1 lingură cimbru tocat

1/4 linguriță nucșoară

1 linguriță piper roșu

sare, piper, ulei de măsline

Pentru semințele picante

semințe de dovleac

1 lingură făină albă

1 lingură lapte

1 linguriță paprika iute

1/4 linguriță zahăr brun

sare după gust

Pentru servire 

câțiva dovleci mici

pesto

smântână

Mod de preparare : 

1. Încălzim cuptorul la 200°C. Punem feliile de dovleac pe tava de copt, ungem cu ulei de măsline , condimentăm cu sare și piper și dăm la cuptor pentru aproximativ 45 minute. Pentru un plus de aromă se poate adăuga în tava de copt câțiva căței de usturoi. Dovleacul este gata atunci când furculița pătrunde ușor, îl scoatem și lăsăm să se răcească 5 minute.

Supa de dovleac1

2. Într-un blender amestecăm dovleacul cu un pahar bulion de pui, până capătă o consistență cremoasă. Punem un castron mare la foc mediu, adăugăm untul, cimbrul și ceapa și lăsăm să se rumenească pentru 2-3 minute. Turnăm pireul de dovleac, restul bulionului, nucșoara și piperul și lăsăm să fiarbă la foc mic 15-20 minute.

3. Între timp, într-un bol amestecăm semințele cu laptele si făina; în alt vas mixăm paprika și zahărul brun. Încălzim o tigaie la foc mediu, adăugăm uleiul de măsline și de îndată ce este fierbinte turnăm amestecul de semințe, făină și lapte. Se amestecă încontinuu până capătă o nuanță brună, luăm de pe foc și le plasăm pe un prosop de bucătărie pentru a înlătura excesul de ulei. Punem semințele peste mixul de paprika și zahăr, sărăm după gust.

PicMonkey-Collage6

4. Turnăm supa în boluri (sau în dovleceii copți preventiv, dacă ați ales să serviți ca în imagini), adăugăm deasupra o linguriță de pesto, câteva semințe de dovleac, si puțină smântână.

Pentru prepararea dovlecilor de servit : tăiem partea superioară a dovlecilor, curățăm de semințe, ungem în interior cu ulei de măsline, sare și piper, și dăm la cuptor pentru 20-30 minute.

Serviți cu plăcere! 😉

 

 

Sursa : http://www.halfbakedharvest.com/