Supa-crema de varza rosie

mart.

28

Supa-crema de varza rosie

Ingrediente:

1/2 varza

1 fir de telina

1 morcov

1/2 ceapa

2-3 cartofi

80 g unt

50 ml frisca sau smintina

bulion de pui sau de legume

germeni

Mod de preparare:

1. Curata cartofii de coaja, si taie-i cubulete de dimensiuni medii. Taie varza ca pentru salata, sau putin mai mare.

2. Taie ceapa, morcovul si telina cubulete mici, si caleste legumele intr-un castron pe baza de unt. Cand legumele s-au inmuiat putin, adauga cartofii, varza si bulionul. Da la foc mare pina incepe sa fiarba, apoi coboara focul si lasa sa fiarba domol pina legumele sunt bine coapte.

3. Cand toate legumele sunt moi, prelucreaza supa cu un blender pina obtii o crema omogena. Serveste crema fierbinte, pe care o decorezi in farfurie cu germeni, cateva picaturi de frisca si de ulei de masline.

Pofta mare!