Supa crema de morcovi cu bulete de branza

sept.

29

Supa crema de morcovi cu bulete de branza

Ingrediente pentru 4 persoane : 

Pentru supa-crema :

350 g morcovi

2 cartofi mijlocii

1 tija de telina

1/2 ceapa

1 bucata de sorici

100 ml ulei de masline extravirgin

1 l de apa clocotita

Pentru bulete :

12 bulete pentru profiterol

5 linguri parmezan ras

ulei de masline extravirgin

Mod de preparare : 

1. Curata cartofii si morcovii si taie-i bucati. Taie ceapa si tija de telina bucati mai mari.

2. Incinge uleiul intr-o cratita si prajeste soriciul 2 minute, adauga ceapa si telina si caleste-le 5-6 minute la foc mic.

3. Scoate soriciul din cratita, pune cartofii si morcovii, acopera cu un capac si inabusa legumele 10 minute. Toarna 1 l de apa clocotita si lasa totul sa fiarba pina cand se inmoaie morcovii, apoi paseaza legumele cu un blender de mana, si lasa amestecul sa se raceasca.

4. Intre timp, unge buletele cu putin ulei de masline si tavaleste-le prin parmezan ras. Gratineaza-le 5 minute.

5. Serveste supa-crema rece, cu cateva bulete in fiecare farfurie, stropita cu putin ulei de masline crud.

Nota : Poti inlocui buletele cu discuri de parmezan –  aseaza pe hartie de comp parmezanul in forma de cercuri mici si coace-le cca 1 minut in cuptorul cu microunde setat la puterea maxima, apoi lasa-le sa se raceasca.

Pofta mare !