Supa-crema de mazare si praz

iun.

20

Supa-crema de mazare si praz

Ingrediente : 

4 cani de mazare congelata

2 cani de praz

1 cana ceapa verde tocata fin

1/2 cana vin alb sec

1 cana smintina

3 cani bulion de pui

sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare : 

Se incalzeste uleiul la foc mediu, si se adauga prazul si ceapa. Se lasa la foc timp de 5-7 minute, pina cind prazul devine fraged, dupa care se toarna vinul alb. Mareste temperatura pina cind incepe a fierbe, dupa care toarna in cratita bulionul de pui si mazarea. Se lasa sa fiarba pina cind mazarea devine foarte moale. Se scoate de pe foc, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se trece prin blender.

Toarna crema intr-o tigaie, adauga smintina, si pune la foc. Se incalzeste, dar nu pina la fierbere. Se serveste cald.

Pofta mare! 🙂