Sufleu de cartofi cu brinza

ian.

16

Sufleu de cartofi cu brinza

Ingrediente : 

1/2 kg cartofi,
4 oua,
250 gr smantana,
250 gr branza vaci,
100 gr unt,
50 gr faina,
1 legatura marar,
2-3 fire leustean,
sare, piper

Mod de preparare : 

Cartofii noi se pun la fiert in apa cu sare, dupa care se curata de coaja si se taie in jumatati sau in felii mai mari.
Branza se mixeaza bine cu blenderul pana devine cremoasa, se adauga faina, untul si smantana si daca doriti cartofii fierti care se paseaza cu furculita. Adaugam si galbenusurile, verdeata tocata, si asezonam cu sare si piper dupa gust. Albusurile batute spuma se incorporeaza la final cu lingura de lemn, de sus in jos ca sa nu se lase.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si lasam  sufleul la cuptor pentru 40 de minute.
Daca alegi sa lasi cartofii intregi sau feliati, ii asezi prima data in tava dupa care torni compozitia.
Mod de servire : 
Sufleul de cartofi noi cu branza se serveste caldut, dupa ce e lasat sa se odihneasca/raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa.
sursa : www.culinar.ro