Shakshuka

mart.

18

Shakshuka

Ingrediente:

1 ceapa

2 ardei

5 rosii

6 oua

120 g sos de rosii

1 lingura boia de ardei dulce

2 catei de usturoi

busuioc

Mod de preparare

1. Pune apa la fiert intr-o cratita, taie un pic coaja rosiilor, apoi cand apa incepe sa fiarba cufunda rosiile si lasa-le pentru 1-2 minute. Scoate-le din apa, lasa-le sa se raceasca cateva minute, apoi curata-le de coaja.

2. Taie ceapa si ardeii fasii subtiri, si caleste-i in tigaie. Adauga deasupra rosiile taiate cubulete mici si sosul de rosii si amesteca tot mixul din tigaie. Condimenteaza cu boia dulce, busuioc, sare si piper, si lasa pentru 3-4 minute pe foc.

3. Toarna sosul obtinut intr-un vas pentru cuptor. Cu ajutorul unei linguri formeaza un „cuib” pentru fiecare ou, pe care il adaugi in sos ca pentru ouale ochiuri apoi presoara deasupra usturoiul tocat marunt. Vasul de copt se da la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Albusul trebuie sa fie bine pregatit, dar galbenusul trebuie sa ramine moale si cremos.

4. Cand ouale sunt gata scoate tava din cuptor si serveste shakshuka calda. Pentru un plus de gust poti sa presari deasupra patrunjel tocat marunt si parmezan.

Pofta mare!

Sursa foto: http://cooking.nytimes.com