Salata Nizzarda

oct.

17

Salata Nizzarda

Ingrediente (pentru 4-6 persoane, în dependență de apetitul fiecăruia:)

4-5 castraveți

200 g mozzarella cherry

200 g păstăi

150 g ton

200 g roșii cherry

50 g pesto

3 cartofi

1 ceapă roșie

3 ardei colorați (roșu, galben, verde)

4-6 ouă

1 lămâie

oțet de mere

80 g muștar boabe + muștar de Dijon

1/2 lingură zahăr

sare, ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Pune într-o cratiță cartofii și ouăle la fiert. Cartofii nu trebuie să fie foarte moi, îți va fi mai dificil să îi tai apoi pentru salată. Ouăle de asemenea trebuie să aibă gălbenușul moale, ai grijă să nu le fierbi prea mult.
  2. Taie ardeii și ceapa pai, pune-i într-un bol și stropește-i cu zeama de lămâie, ulei de măsline și oțet, condimentează cu zahăr și puțină sare și lasă să se marineze pentru 15-20 minute.
  3. Taie roșiile cherry, mozzarella cherry și castraveții. Roșiile se amestecă-le cu sosul pesto și cu puțin ulei de măsline, iar în alt bol condimentează castraveții cu sare.
  4. Într-o tigaie încinsă călește păstăile cu puțin ulei de măsline și condimentează cu sare.
  5. Când cartofii sunt fierți și răciți, taie-i cubulețe si amestecă-i cu cele două tipuri de muștar.nizzarda
  6. Acum că toate ingredientele sunt pregătite, poți începe să aranjezi salata în farfurii. Nizzarda nu este o salată care se amestecă din timp, fiecare din ingredientele se aranjează pe straturi, astfel legumele își păstrează gustul și aspectul.
  7. Așează rând pe rând în farfurie fiecare dintre ingredientele pregătite din timp, iar la final adaugă puțin ton, și un ou tăiat în două.
  8. Fiecare dintre aceste ingrediente pot fi pregătite din timp, dar salata odată pregătită în farfurie este de dorit să fie consumată în scurt timp.

Poftă mare!