Salata de fenicul si mere

mart.

29

Salata de fenicul si mere

Ingrediente:

2 feniculi

1 mar

4 oua de prepelita

5-6 rosii cherry

1 ceapa rosie

70 g crema de brinza

2-3 ridichi

20-30 g rachitele uscate

miere

lamaie

Mod de preparare:

1. Taie feniculul felii fine si subtiri. Feniculul are un gust destul de puternic, de aceea daca vei adauga felii groase in salata, va avea un gust prea intens. Intr-un bol cu apa pune feniculul taiat, si adauga putin suc de lamaie, in acest fel vei impiedica oxidarea feniculului. Taie si marul in feliute subtiri si adauga-le in bolul cu fenicul.

2. Pune ouale de prepelita la fiert, iar pina acestea se fierb taie rosiile cherry in jumatati daca sunt foarte mici, sau in 4 parti daca sunt mai marisoare. Taie ceapa si ridichea ineluse subtiri. Cum s-au fiert ouale taie-le in jumatati.

3. Intr-un vas cu apa calduta inmoaie rachitelele, si lasa-le pentru 5-10 minute sa se hidrateze.

4. Scoate feniculul si marul din apa si lasa-le cateva minute pe un servetel de hartie, pentru a elimina excesul de apa. Procedeaza la fel si cu rachitelele.

5. Intr-un bol incapator amesteca toate ingredientele pregatite, adauga putina miere si stropeste cu suc de lamaie. Cand servesti salata adauga deasupra cu o lingurita „bucati” de crema de brinza.

Optional: Daca ai la indemina niste nuci, le poti adauga cu incredere, vor imbogati gustul salatei si ii vor da o crocantete placuta.

Pofta mare!