Rulada de porc cu ricotta si masline Kalamata

nov.

1

Rulada de porc cu ricotta si masline Kalamata

Ingrediente:

1 muschiuleț de porc

150 g bacon feliat

180 g spanac

150 g ricotta

80 g parmezan

1 gălbenuș de ou

100 g măsline Kalamata

ulei de măsline

sare, piper

Mod de preparare:

  1. Într-un bol amestecă ricotta cu gălbenușul de ou și parmezan, condimentează cu sare și lasă amestecul deoparte.
  2. Pregătește mușchiulețul de porc, curățând-ul de grăsimi și deschide-l ca în imaginea de mai jos, pentru a obține o fâșie de carne care poate fi rulată. Bate-l puțin cu ciocanul pentru șnițele, pentru a te asigura că mușchiulețul are aceeași grosime pe toată suprafața, apoi condimentează-l cu sare și piper.rulada de porc cu ricotta
  3. Aranjează fâșiile de bacon și spanacul pe toată suprafața mușchiulețului, în mijloc adaugă mixul de ricotta și parmezan, și măslinele Kalamata. Rulează mușchiulețul, având grijă să se păstreze toate ingredientele în interior ( în timp ce rulezi carnea, fixează cu degetul mare ingredientele din interior, ca în imaginea de mai jos).
  4. Leagă rulada cu ață de cuptor, pentru a impiedica deschiderea acesteia în procesul de coacere.
  5. Dă rulada la cuptorul încălzit din timp la 180C, și lasă să se coacă pentru apriximativ 40-60 minute, în dependență de dimensiunile ruladei și grosimea ei.
  6.  Se servește caldă cu garnitură de legume, sau cu un sos.

Poftă mare!