Rulada de porc cu morcov si spanac

iul.

18

Rulada de porc cu morcov si spanac

Ingrediente:

500 g carne tocata de porc

1 morcov fiert

2 oua fierte tari

150 g spanac proaspat

200 g cascaval asiago (sau mozzarella)

100 g pancetta (sau sunca)

cateva fire de patrunjel

sare, ulei

Mod de preparare:

1. Taie morcovul si cascavalul pai, iar ouale in 4 parti.

2. Toaca patrunjelul fin si adauga-l in carnea tocata. Condimenteaza carnea cu sare si alte condimente dupa gust.

3. Ia o folie de aluminiu, unge-o cu ulei si aranjeaza carnea tocata intr-un strat uniform pe folie. Ai grija sa iti ramana loc pe margini de 2-3 cm pentru a inchide rulada comod la final.

3. Aranjeaza deasupra carnii spanacul proaspat, apoi in mijlod adauga pancetta, fasiile de morcov si cele de cascaval si sferturile de oua.

4. Cu ajutorul foliei ruleaza carnea pentru ai uni marginile. Rulada trebuie sa fie acoperita din toate partile cu folie, intrucat astfel isi va pastra forma la cuptor. Cu o furculita fa cateva gauri in folie. Da rulada la cuptorul preincalzit la 180C si las-o sa se coaca aproximativ 30-40 minute. Cand este gata scoate rulada din cuptor si las-o sa se raceasca 10-15 minute inainte de a o taia, altfel risti ca rulada sa isi piarda forma la taiere.

5. Pentru un gust mai bogat poti servi rulada alaturi de un sos la alegere, noi am servit-o alaturi de un sos de rosii.

Pofta mare!