
Ruladă de iepure
1 spate de iepure
1 ram de praj
300 g răchițele
400 g bacon feliat subțire
80 g unt
Sare, piper, ulei de măsline
Mod de preparare:
- Dezosează iepurele, incercind sa nu strapungi cu cutitul carnea de pe spate. Ficatul, rinichii si bucatile de carne rămase se pastrează, intrucit se vor folosi pentru a umple rulada.
- Într-o tigaie încinsă topește untul, apoi adaugă bucățile de carne rămase și prajul și călește câteva minute. Condimentează după gust cu sare, piper și alte ierburi aromatice.
- Așează pe un platou carnea de pe spatele iepurelui, întinde deasupra lui mixul de praj și cărniță călite, iar în mijloc adaugă răchițelele.
- Rulează mușchiulețul pentru a forma o ruladă, și învelește-o în feliile de bacon. Așează rulada de iepure într-o tavă, și dă-o la cuptor preîncălzit la 190 C, pentru aproximativ 50-60 minute.
- Servește rulada caldă, cu piure sau altă garnitură preferată.
Poftă mare!