Ruladă de iepure

feb.

27

Ruladă de iepure

1 spate de iepure

1 ram de praj

300 g răchițele

400 g bacon feliat subțire

80 g unt

Sare, piper, ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Dezosează iepurele, incercind sa nu strapungi cu cutitul carnea de pe spate. Ficatul, rinichii si bucatile de carne rămase se pastrează, intrucit se vor folosi pentru a umple rulada.
  2. Într-o tigaie încinsă topește untul, apoi adaugă bucățile de carne rămase și prajul și călește câteva minute. Condimentează după gust cu sare, piper și alte ierburi aromatice.
  3. Așează pe un platou carnea de pe spatele iepurelui, întinde deasupra lui mixul de praj și cărniță călite, iar în mijloc adaugă răchițelele.
  4. Rulează mușchiulețul pentru a forma o ruladă, și învelește-o în feliile de bacon. Așează rulada de iepure într-o tavă, și dă-o la cuptor preîncălzit la 190 C, pentru aproximativ 50-60 minute.
  5. Servește rulada caldă, cu piure sau altă garnitură preferată.

Poftă mare!