Risotto cu fructe de mare

Noi

20

Risotto cu fructe de mare

Ingrediente:

300 g orez Carnaroli

200 g fructe de mare

50 g unt

1 ceapă medie

puțin parmezan ras

pătrunjel

bulion de pește sau legume

100 ml vin alb

sare, ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Într-o cratiță încinge uleiul și călește ceapa tocată foarte fin până devine transparentă. Între timp, într-o tigaie călește fructele de mare pentru câteva minute, dă-le deoparte și înlatură excesul de lichid. Adaugă orezul peste ceapa calită si tostează-l câteva minute până devine foarte fierbinte apoi aromatizează-l cu vinul alb.

2. Puțin câte puțin toarnă bulion, amestecând încontinuu pânâ orezul capată o textură cremoasă. Poți folosi apă în loc de bulion, dar gustul nu va fi atât de bogat. Când orezul este aproape gata adaugă fructele de mare, condimentează după gust, și lasă pentru încă câteva minute la foc mediu. Orezul nu trebuie să fie foarte moale, risotto trebuie să aibă textura cremoasă și lejeră dar orezul trebuie să fie puțin puțin crocant. Când este gata ia-l de pe foc, adaugă untul, parmezanul ras și pătrunjelul tocat fin (lasă deoparte puțin pătrunjel pentru decor).

3. După ce Risotto s-a „odihnit” 2-3 minute, este gata pentru a fi servit. Repartizează-l în farfurii, toarnă câteva picături de ulei de masline și decorează cu pătrunjelul rămas.

Poftă mare!