Taitei cu oua si fructe de mare

Project details 0

Ingrediente pentru 4 persoane : 

Pentru aluat :

250 g faina alba

2 oua

1 galbenus

 

Pentru asezonare :

500 g fructe de mare

3 linguri ulei de masline extravirgin

1/2 ardei iute fara seminte

1 legatura patrunjel

6 rosii cherry

1 catel de usturoi

sare

 

Mod de preparare

1. Prepara aluatul din ingredientele indicate, acopera-l cu folie alimentara si pune-l in frigider sa se odihneasca circa 1 ora. Intinde cu masina de facut paste o foaie de aluat, apoi taie taitetii cu masina (sau ruleaz-o si taie taiteii subtiri cu un cutit ascutit).

2. Toaca marunt patrunjelul si taie rosiile cubulete sau sferturi.

3. Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste in el usturoiul pisat si ardeiul iute tocat.

4. Adauga fructele de mare si tine-le 5 minute la foc mediu, cu tigaia acoperita. Presara apoi patrunjelul tocat si adauga rosiile. Potriveste gustul cu sare.

5. Pune taitetii intr-o oala cu multa apa cu sare si fierbe-i „al dente”. Scurge-i de apa si pune-i peste fructele de mare si mai tine-i pe foc 2-3 minute, amestecand continuu, pentru a se intrepatrunde aromele.