Sgroppino de portocale

Project details 0

Ingrediente : 

2,5 kg portocale

400 ml apa

600 g zahar

frunze de menta pentru decor

Mod de preparare : 

1. Scoatem miezul din portocale, avind grija ca in procesul de extragere a pulpei sa nu deterioram coaja – la final o vom folosi pe post de pahar.

2. Preparam siropul  : amestecam zaharul in apa fierbinte. Prelucram pulpa de portocale cu blenderul pina obtinem o consistenta omogena, dupa care adaugam siropul si amestecam bine.

baner

3. Dam la congelator pentru 1,5 – 2 ore, amestecand la fiecare 30 min, astfel obtinem nu doar o crusta de gheata, dar un proces de racire omogena.

4. Cind compozitia de portocale este partial congelata il scoatem si umplem cu el portocalele. Decoram cu frunzulite de menta si capacelul de portocala.

 

Pofta mare! 🙂