Pui cu mere si curry

Project details 0

Ingrediente pentru 4 persoane : 

400 g piept de pui

50 ml smantana dulce

30 g unt

300 ml supa concentrata de carne sau de legume

1 catel de usturoi

1 ceapa

1 lingura faina alba

4 linguri ulei de masline extravirgin

1 foaie de dafin

2 mere Golden

1 lingurita curry

1 lingura patrunjel tocat

1/2 pahar vin alb

sare si piper

Mod de preparare : 

1. Caleste usor ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit intr-o cratita cu ulei de masline. Taie carnea de pui cuburi mai mari, condimenteaza-le cu sare si piper, dupa gust, si presara-le cu faina.

2. Pune bucatile de pui in tigaia cu ceapa si usturoi, toarna vinul si fierbe pina se evapora, apoi adauga praful de curry, foaia de dafin, smintina si supa calda. Fierbe totul cca 15 minute.

3. Intre timp, decojeste merele si taie-le felii mai grosute. Topeste untul intr-o tigaie si caleste feliile de mere 5 minute. Toarna merele in cratita cu carne si lasa-le inca 5 minute pe foc ca sa se intrepatrunda aromele.

4. Serveste preparatul presarat cu patrunjel tocat, alaturi de un risotto pe care l-ai stropit cu putin ulei. Inainte de a servi, poti pune vasul pentru cateva minute in cuptor.

Pofta mare!