Paella cu fructe de mare

Project details 0

Ingrediente : 

500 g orez

1 kg fructe de mare (asortiment)

1 ceapa mare

2 ardei grasi

150 g mazare

100 g fasole verde

2-3 rosii

100 ml vin alb

1-2 catei de usturoi

sofran

patrunjel verde

ardei iute

sare, piper, ulei de masline

 

Mod de preparare : 

1. Punem uleiul la incins, adaugam usturoiul rapid si calim 1-2 minute, dupa care il scoatem si il aruncam. In acest fel vom capata o aroma discreta de usturoi.  Adaugam ceapa, fasole verde, ardeiul iute si ardeiul gras taiat cubulete. Se lasa la foc iute 3-4 minute, dupa care adaugam putina apa si lasam sa fiarba pentru 10-15 minute.

2. Spalam orezul in mai multe ape, pina cind apa ramine limpede, si il adaugam peste legume. Tot acum adaugam mazarea si 1 l de lichid (apa sau bulion). Se lasa sa dea in clocot, apoi punem in castronul cu orez sofranul, rosiile taiate si sare dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mic.

3. Cind lichidul scade si ramine doar 1/4 se adauga vinul alb, si fructele de mare. Mai lasam sa fiarba 6-7 minute, din momentul in care da in clocot, si se stinge.

4. Se mai lasa ceva timp deoparte sa se umfle orezul, si se presoara patrunjelul tocat.

 

Pofta mare! 🙂

 

Sursa : http://pofta-buna.com