Fajitas cu pui si ardei grasi

Project details 0

Ingrediente pentru 2 portii : 

2 bucati mari de piept de pui dezosat, taiate fasii

1 ardei gras galben, taiat fasii

1 ardei gras rosu, la fel taiat fasii

1 ceapa rosie (felii groase)

1/2 lingurita oregano uscat

1/4 lingurita ardei iute zdrobit

1 lingura ulei vegetal

coaja rasa si zeama de la 1 lime

4 tortilla de grau

salata cu frunze

150 ml iaurt cu 0% grasime

sare si piper negru macinat

 

Mod de preparare : 

1. Fasiile de piept de pui, ardeii grasi, ceapa, oregano, ardeiul iute, uleiul vegetal, coaja si zeama de lime se pun intr-un castron mare. Se asezoneaza cu generozitate si se amesteca.

2. Se incinge o tigaie nonaderenta grea sau o tigaie grill. Amestecul de pui se adauga in tigaie si se prajeste la temperatura ridicata 6-8 minute, intorcand bucatile de carne o data sau de doua ori, pina cind nu sunt patrunse, bine rumenite si putin carbonizate.

3. Cele 4 tortille se incalzesc cateva secunde in cuptorul cu microunde sau intr-o tigaie uscata.

4. Se pot servi separat sau se umple o tortilla calda cu amestecul de pui, se adauga salata, un strop de zeama de lime si o lingura de iaurt, se ruleaza si se savureaza.