Piept de pui cu sos de rosii si masline

ian.

31

Piept de pui cu sos de rosii si masline

Ingrediente : 

1 kg piept de pui

2-3 linguri ulei de masline

1 lingurita rozmarin

sare, piper

Pentru sos :

1 ceapă

2-3 căţei de usturoi

2 linguri ulei

500 g roşii decojite tăiate cubuleţe

50 g măsline negre

sare

1 ardei iute

150 ml vin roşu

rozmarin

Mod de preparare : 

1. Pentru sos, ceapa şi usturoiul fin tocate se călesc în ulei. Se sting cu 2-3 linguri apă şi se înăbuşă câteva minute. Se adaugă vinul şi ardeiul iute curăţat de seminţe, fin tocat şi se fierbe 10 minute.

2. Se mai pun roşiile, o jumătate de linguriţă de rozmarin şi măslinele opărite, crestate pe o parte. Se lasă să fiarbă în continuare, până se îngroaşă sosul puţin, iar la sfârşit se potriveşte la gust cu sare şi se răstoarnă într-o tavă.

3. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se condimentează cu sare şi piper. Se prăjesc bucăţile de carne în ulei, pe fiecare parte şi se aromează cu rozmarin. Se pun apoi în sosul de roşii cu măsline şi se mai coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute.

 

Pofta mare! 🙂

Sursa: retete.unica.ro