Pere in sos de vin rosu

oct.

5

Pere in sos de vin rosu

Ingrediente:

5 pere

750 ml vin rosu

150 g zahar

4-5 cuisoare

3-4 stelute anasn

2-3 batoane scortisoara

2-3 linguri amidon

1/2 lamaie

1 ou

aluat foietaj

Mod de preparare:

1. Intr-o cratita pune la fiert vinul cu zaharul, lamaia si condimentele.

2. Curata perele de coaja si adauga-le in vin. Lasa-le sa fiarba pana cand le poti strapunge cu usurinta cu o scobitoare.

3. Scoate perele, si aseaza-le pe un prosop de hartie sa se raceasca putin. Intre timp pregateste aluatul.

4. Taie din aluat fasii de aproximativ 1,5 cm latime si inveleste perele in fasiile de aluat, de la codita spre varf. Bate galbenusul de ou si unge cu el aluatul de pe pere. Da perele la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand perele au o culoare aurie si frumoasa.

5. Pana perele se coc, prepara sosul de vin in felul urmator: cu ajutorul unei site strecoasa vinul in care au fiert perele, si pune-l la foc. Intr-un bol amesteca 2 linguri de amidon cu putina apa rece, apoi toarna in vinul care fierbe, amesteca si lasa sa fiarba pana se ingroasa. Daca consideri ca sosul are o consistenta prea subtire mai poti adauga si cealalta lingura de amidon, amestecand-o initial cu apa rece.

6. Serveste perele alaturi de sosul de vin rosu, si decoreaza dupa gust cu zahar pudra, frunzulite de menta, pomusoare, etc.

Pofta mare!