Pateuri cu legume

iul.

10

Pateuri cu legume

1.Într-o cratiță pune broccoli la fiert și lasă-l pentru câteva minute pentru a-i păstra crocantețea. Când sunt gata transferă-i în apă rece pentru a opri procesul de preparare. Scoate broccoli din apă și lasă-i să se scurgă pe un șervețel de hârtie.

2.Taie broccoli, peștișorii de anșoa și cașcavalul mărunt, și amestecă ingredientele într-un bol.

3.Curăță creveții și dacă consideri că sunt prea mari, îi poți tăia în jumate, apoi adaugă-i în bolul cu celelalte ingrediente.

4.Întinde aluatul foietaj, și taie-l în cercuri. Pentru a modela pateurile aranjează în mijlocul cercului mixul de ingrediente pregătite din timp și lipește marginile bine, pentru a te asigura că umplutura nu va ieși în timpul coacerii.

5.Așează pateurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge cu ou bătut. Pateurile se dau la cuptorul încălzit din timp la 180C pentru aproximativ 20-25 minute, sau până când devin rumene și frumoase.

Poftă mare!

Rețetă pregătită de Marian Danu în cadrul emisiunii Prima Oră.