
Paste negre in sos de sofran
Ingrediente:
500 g paste negre
250 g brinza
80 ml frisca
1 dovlecel
1 ardei
1 ceapa
sofran
50 g boabe verzi de fasole
sare, ulei
Mod de preparare:
1. Intr-un bol incapator pune apa la fiert cu putina sare, si atunci cand apa incepe sa fiarba adauga pastele si lasa-le sa fiarba.
2. Intre timp, taie coaja dovlecelului si ardeiul in cubulete mici si uniforme. Miezul dovlecelului taie-l separat si caleste-l impreuna cu ceapa, taiata la fel cubulete. Cand ceapa si miezul de dovlecel sunt gata, adauga brinza, frisca si sofranul, lasa 1 minut sa se coloreze crema, apoi ia de pe foc si prelucreaza tot cu un blender pina obtii o crema omogena.
.3. Intr-o tigaie incinsa caleste in putin ulei cubuletele de ardei si de dovlecel, si boabele verzi de fasole. Adauga pastele fierte in tigaie si lasa 5-6 minute.
4. In farfuriile in care vei servi pastele aranjeaza sosul de sofran, aranjeaza paste si decoreaza cu fire de sofran.
Pofta mare!