Paste la cuptor in sos de cascaval

iun.

27

Paste la cuptor in sos de cascaval

Ingrediente : 

450 g paste penne

1 lingura unt

1 lingura ulei cu aroma de usturoi

2 cepe

3 linguri faina

2 cesti lapte

1 ceasca cascaval cheddar ras

1 ceasca cascaval afumat ras

6-8 frunze de salvie tocate fin

1/3 ceasca pesmet

sare

Mod de preparare : 

1. Punem o cratita cu apa la foc, iar cind incepe a fierbe adaugam pastele si lasam sa fiarba, insa nu pina la sfarsit.

2. Punem o tigaie pe foc, in care turnam uleiul si untul. Cind s-a incins punem cepele taiate fin si lasam sa capete o culoare aurie. Adaugam faina, si amestecam bine. In fir subtire se toarna laptele, si se da focul la temperatura medie. Se amesteca pina incepe sa se ingroase.

3. Se adauga deasupra sosului cascavalul cheddar si cel afumat si se lasa sa se topeasca.

4. In final se presoara peste sos frunzele de salvie tocate si se condimenteaza cu sare dupa gust.

5. Sosul obtinut se toarna peste pastele fierte, avind grija sa fie acoperite toate pastele si se presoara deasupra pesmetul.

6. Dati pastele la cuptor si lasati pina pesmetii capata o culoare aurie.

Pofta mare! 🙂

 

Sursa : www.hatchery.com