Orez negru cu fructe de mare

oct.

19

Orez negru cu fructe de mare

Ingrediente:

300 g orez negru

200 g mix fructe de mare

1 ardei galben

1 ardei rosu

70 ml divin (cognac)

50 g unt

bulion de peste sau de legume

sare, ulei de masline

Mod de preparare:

1. Orezul negru are nevoie de multisor timp pentru a fierbe, de aceea incepe prin a pune orezul la fiert in bulion. Va avea nevoie de aproximativ 40-50 minute, dar pentru a te asigura ca nu fierbe prea mult, gusta-l dupa aproximativ 30 minute.

2. Intr-o tigaie topeste untul cu putin ulei de masline, adauga crevetii, cognacul si condimenteaza dupa gust. Lasa-i sa se caleasca bine, apoi scoate-i de pe foc si da-i deoparte.

3. Curata ardeii de seminte, taie-i cubulete mici si caleste-i pe tigaie cu putin ulei de masline. Ardeii trebuie sa isi pastreze textura crocanta.

4. Cand orezul este gata scurge-l bine de apa si amesteca-l cu ardeii si fructele de mare si caleste la foc mic pentru aproximativ 5-7 minute. Ia orezul de pe foc, si serveste-l ca atare, sau ca si garnitura pentru preparate din peste.

Pofta mare!