Orez invelit in dovlecei la cuptor

iun.

18

Orez invelit in dovlecei la cuptor

Ingrediente:

400 g orez

3 dovlecei

3 oua

250 g sunca

200 g cascaval cheddar

150 g parmezan

sare, ulei

Mod de preparare:

1. Intr-un castron incapator pune orezul la fiert, si condimenteaza cu sare apa in care fierbe acesta.

2. Taie dovlecei in felii subtiri pe lungimea legumei, apoi caleste-le pe o tigaie grill incinsa, ca in imaginea de mai jos.

3. Taie cubulete mici sunca, cascavalul cheddar si da printr-o razatoare parmezanul.

4. Cand orezul este gata amesteca-l cu jumatate din cantitatea de cheddar si de sunca, parmezan si cele 3 oua, apoi condimenteaza dupa gust cu sare, si alte condimente la dorinta.

5. Intr-un vas in care vei coace orezul, unge peretii cu ulei, apoi aranjeaza feliile de dovlecel in asa fel incat sa obtii la fund si pe pereti un invelis de dovlecel. Ai grija sa lasi o parte din fiecare felie de dovlecel pe jumatate inafara, incat sa poti inveli la urma orezul cu jumatatile ramase inafara.

6. Transfera jumate din orez in vasul de copt, apasa-l un pic pentru a te asigura ca nu se va sfarima usor cand il vei scoate din cuptor, aranjeaza sunca si cascavalul ramas, apoi adauga si restul de orez, apasa-l putin si inveleste deasupra cu feliile de dovlecel. Da tava la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Inainte de a o servi lasa orezul sa se raceasca 5-10 minute.

Pofta mare!