Masterclass in aer liber, la Pensiunea Butuceni

sept.

27

Masterclass in aer liber, la Pensiunea Butuceni

Ziua de 24 septembrie a fost una deosebita pentru studioul gastronomic Lo Chef! Noi am evadat pentru cateva ore din aglomeratia orasului, pentru a tine un masterclass intr-un sat cit se poate de ecologic – satul Butuceni!

butuceni

Invitati fiind la Pensiunea Butuceni, acolo unde a avut loc seminarul din cadrului “Programului de coaching pentru dezvoltarea noilor produse gastronomice si culturale, in turismul din Repubica Moldova”, am ales sa pregatim bucate care reprezinta gastronomia tarisoarei noastre : sarmale si alivanca.

butuceni

Alivanca – un deliciu culinar, care mai poate fi gustat doar pe la bunicile noastre, are tendinta de a fi uitat, si asta impotriva faptului ca este un adevarat deliciu. Acesta a si fost motivul pentru care am ales sa o pregatim – sa readucem pe masa moldovenilor un tip de bucate, care este parte a istoriei culinare moldovenesti, iar rezultatul a fost pe masura –  alivanca a surprins in mod placut papilele gustative ale participantilor nostri, care au promis sa o pregateasca si pentru cei de acasa!

alivanca

Masterclass-ul a fost o adevarata provocare, intrucit participantii au decis sa iasa din standarte, si sa pregateasca toate aceste bunataturi in aer liber. Iar ca atmosfera sa fie si mai vesela, am dat liber unui concurs : cine reuseste sa pregateasca cea mai mica dintre sarmale! Concursul s-a dovedit a fi unul incins, intrucit ne-am ales cu o multime de sarmale, care mai de care mai atragatoare, mai apetisante, mai… mici 🙂

sarmale

 

In timp ce sarmalele fierbeau, iar alivanca se rumenea de mai mare dragul in cuptor, noi am profitat de moment si am mers sa dam o raita pe la ferma d-lui Anatol (proprietarul pensiunii), care ne-a aratat de unde provin branzeturile gustoase cu care isi serveste vizitatorii, si ne-a prezentat trasura ce are mai bine de 100 de ani.

butuceni

“Programul de coaching pentru dezvoltarea noilor produse gastronomice si culturale, in turismul din Republica Moldova” are loc in cadrul proiectului CEED II (USAID), condus de Natalia Curnic si Jack Delf.

 

IMG_7263IMG_7269