Lasagna cu sunca si cascaval

feb.

26

Lasagna cu sunca si cascaval

Ingrediente:

300-400 g Foi de lasagna (in functie de dimensiunile tavii)

150 g sunca

150 g mozzarella

1 dovlecel

200 g sos de rosii

70 g parmezan ras

Ingrediente pentru bechamel:

1 l lapte

100 g faina

100 g unt

nucsoara

sare

Mod de preparare: 

1. Pregateste sosul bechamel in felul urmator: Intr-un castron incapator topeste untul si adauga faina, amesteca-le bine. Faina amestecata cu untul nu va face cocoloase in sos. Adauga jumatate din lapte, amesteca cu un tel, astfel incat sa topesti pasta din unt si faina, apoi adauga si cealalta parte de lapte. Condimenteaza cu sare si nucsoara dupa gust. Tine sosul pe foc pina capata o textura cremoasa. Ai grija sa amesteci incontinuu, altfel risti sa se arda si sa se lipeasca sosul de castron.

2. Taie sunca, mozzarella si dovlecelul cubulete mici. Porneste cuptorul la 180 C.

3. Intr-o tava de copt toarna putin sos bechamel, aranjeaza foi de lasagna astfel incat sa acoperi fundul tavii apoi mai adauga un strat de bechamel. Presara cubulete de dovlecel, mozzarella, sunca, si parmezan, si „stropeste” cu sos de rosii.

4. Lasagna trebuie sa aiba 4-5 straturi, iar pentru fiecare strat repeta pasul de mai sus. Ultimul strat se acopera cu sosul bechamel, presara cu parmezan si adauga picaturi de sos de rosii. Da tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40-50 de minute.

5. Dupa ce scoti tava din cuptor lasa lasagna sa se raceasca 5-10 minute, astfel iti va fi mult mai usor sa tai felii si sa le aranjezi in farfurie.

Pofta mare!