Gustare de ricotta si spanac

iun.

18

Gustare de ricotta si spanac

Ingrediente (pentru 4 portii):

aluat foietaj

250 g ricotta

250 g branza de vaci

500 g spanac congelat

150 g mozzarella

150 g parmezan ras

6 oua

Mod de preparare:

1. Intr-un castron fierbe spanacul, apoi cand este gata lasa-l intr-o sita sa se scurga. Pentru a elimina excesul de apa, ia in mana o cantitate mica de spanac si scurge-l.

2. Taie mozzarella cubulete de dimensiuni mici.

3. Intr-un bol incapator amesteca ricotta si branza cu spanacul, mozzarella, parmezanul ras, 2 oua si condimenteaza cu sare si alte condimente dupa gust.

4. Unge vasele in care vei coace gustarile cu putin ulei, apoi tapeteaza cu faina, pentru a evita lipirea aluatului de vas. Taie aluatul foietaj in 4 patrate suficient de mari cat sa acopere fiecare dintre vase, si aranjeaza aluatul in ele, avand grija sa acopere fiecare perete.

5. Repartizeaza crema de ricotta si spanac in cele patru vase, adauga deasupra cate un ou-ochi, si da vasele la cuptorul preincalzit la 180C pentru aproximativ 20-30 minute. Inainte de a servi gustarile, lasa-le 10-15 minute sa se raceasca, pentru a se prinde crema din interior.

Pofta mare!