Gnocchi viola in crema de morcovi

feb.

20

Gnocchi viola in crema de morcovi

Ingrediente pentru gnocchi:

2 kg cartofi mov

400 g faina

2 oua + 2 galbenusuri

Putina nucsoara

sare

Ingrediente pentru crema de morcov:

7-8 morcovi

1 ceapa

1 ram telina

80 g unt

bulion (de legume, peste sau carne, dupa gust)

ulei de masline

Mod de preparare:

1. Pune cartofii la fiert cu tot cu coaja, in acest fel nu vor absorbi o cantitate mare de apa. De indata ce sunt fierti curata-i de coaja.

2. Pana sa racesc cartofii pune la fiert crema de morcovi. Taie ceapa, telina si morcovul cubulete mici. Intr-un castron caleste ceapa si telina pe baza de unt si ulei de masline, apoi adauga morcovul si bulion cat sa acoperi legumele. Lasa sa fiarba, si intre timp pregateste aluatul pentru gnocchi.

3. Paseaza cartofii cu ustensila speciala, sau ii poti da prin razatoare ca si noi. Adauga in piure faina, nucsoara, sare si cele 2 oua. Amesteca pina obtii un aluat fin. Daca aluatul este prea dur adauga si celelalte 2 galbenusuri.

4. Imparte aluatul in cateva bucati mai mici, modeleaza din ele fasii lungi si rotunde ca in imaginea de mai jos, si taie din ele gnocchi de aproximativ 2-3 cm. In varianta traditionala fiecare gnocchi se modeleaza cu ajutorul unei furculite pentru a obtine acele linii pe suprafata lor, ceea ce iti va lua destul de mult timp. Noi am ales sa ii taiem in forma de romburi.

 

5. Gnocchi se adauga in apa care clocoteste, si se lasa sa fiarba pentru cateva minute pina se ridica deasupra. Nu-i adauga pe toti odata in apa altfel risti sa se lipeasca, fierbe-i in cateva etape. Dupa ce ii scoti din castron ii poti presara cu putin mac, vor avea un aspect mult mai interesant.

6. Daca morcovul este bine fiert, prelucreaza-l cu un blender pina obtii o crema. Pune in farfurie putina crema de morcov, apoi aranjeaza deasupra gnocchi, iar la dorinta poti decora cu germeni.

Pofta mare!