Dorada in crusta de sare

apr.

14

Dorada in crusta de sare

Indrediente:

1 peste „Dorada”

600 g sare fina

3 albusuri

1 lamaie

1 crenguta cimbrisor

1 crenguta rozmarin

1 crenguta salvie

Mod de preparare:

1. Separa galbenusurile de albusuri, si bate albusurile spuma ca pentru bezele. De galbenusuri nu vei avea nevoie in aceasta reteta:)

2. Toaca marunt crengutele de cimbrisor, rozmarin si salvie, si amesteca-le cu spuma de albus. Adauga sarea si amesteca iar pina obtii o consistenta omogena.

3. Porneste cuptorul la 200 C. Taie lamaia felii si aranjeza-le in interiorul pestelui, aceasta va da o aroma placuta doradei.

4. Intr-o tava de copt intinde un strat din mixul de albus si sare de aproximativ 1,5 cm, pune dorada peste acest strat, apoi inveleste pestele cu cealalta parte de albus. Pasta de albus trebuie sa fie bine lipita si sa cuprinda pestele din toate partile, in acest fel dorada se va prepara in aburi si toate sucurile vor ramine in interior.

5. Da tava cu pestele in cuptor pentru aproximativ 30 minute (in dependenta de dimensiunile pestelui). La cuptor pasta din albus si sare va forma o crusta dura in jurul pestelui, respectiv pestele nu este sarat, in schimb absoarbe aromele plantelor aromatice care se adauga in albus.

6. Cand pestele este gata scoate-l din cuptor, lasa-l sa se odihneasca 5 minute, apoi cu ajutorul unui cutit loveste usor crusta pina crapa. Dezlipeste bucatile de crusta, apoi inlatura pielea si va ramine fileul foarte foarte fin.

7. Serveste fileul cald, cu o garnitura care iti place. Noi am ales sa il servim cu ratatouille de legume.

Pofta mare!