Dorada alla caprese

mart.

18

Dorada alla caprese

Ingrediente (pentru 2 portii):

1 dorada

2 bile mozzarella

2 rosii

70 g pesto de rosii uscate

1 capatina usturoi

busuioc verde

germeni

ulei de masline

Mod de preparare:

1. Curata pestele, si separa fileurile de schelet, apoi taie fiecare file in jumate. Unge o tava pentru cuptor cu putin ulei si aranjeaza in ea fileurile de dorada.

2. Curata usturoiul, pune-l intr-un vas, adauga cateva frunze de busuioc si toarna ulei peste el cat sa-l acoperi. Cu ajutorul unui blender prelucreaza ingredientele pina obtii o creme.

3. Unge fileul de peste cu crema de usturoi obtinuta, condimenteaza cu sare si stropeste cu putin ulei. Da tava la cuptorul preincalzit la 180C, si lasa dorada sa se pregateasca pentru aproximativ 13-15 minute.

4. Intre timp, cat pestele se coace, pregateste celelalte ingrediente. Taie rosiile si mozzarella rondele de aproximativ 0,5 cm si aranjeaza-le pe un servetel pentru a scurge surplusul de lichide.

5. Cand pestele este gata, scoate-l de la cuptor si lasa-l pentru cateva minute sa se raceasca apoi poti incepe sa asamblezi gustarea, astfel incat sa obtii un turnulet.

6. Pe o farfurie aranjeaza o bucata de fileu si unge-l cu putin pesto de rosii, urmeaza o felie de rosie si ulterior este felia de mozzarella, dupa care mai adaugi inca cate un strat de fiecare ingredient. Fixeaza turnuletul cu un betisor pentru aperitive, decoreaza cu germeni, si stropeste cu ulei de masline.

Pofta mare!