Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus

nov.

28

Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus

Ingrediente :

200 ml apa

4 linguri ulei de masline

legume proaspete : morcov, ardei gras rosu

1 lingura praf de curry

600 gr ciuperci pleurotus

4 linguri sos de soya picant

1 legatura ceapa verde

sare si piper

Mod de preparare :

1. Puneti apa la fiert cu o lingurita de sare si curry, apoi cand da in clocot, feriti de la foc si puneti cuscus-ul.

2. Condimentati ciupercile, apoi puneti-le pe grillul incins, uns cu 1 lingura ulei de masline.Dupa ce sunt gata pe o parte, intorceti-le si pe partea cealalta.

3. Intr-o tigaie puneti 3 linguri ulei de masline, iar cand se incinge, puneti ceapa verde taiata.Dupa 2 minute, adaugati legumele congelate, sosul de soya, piperul si lasati timp de 7 minute pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.

4. Puneti ciupercile taiate fasii si cuscusul si mai lasati inca 3 minute.

5. Gustati si condimentati cu sare si piper, daca mai este necesar.

6. Puteti servi ca garnitura sau ca fel principal de mancare.

Pofta mare!

 

Sursa : aromedinbucatarie.wordpress.com