Crostata cu dovleac

oct.

4

Crostata cu dovleac

Ingrediente pentru 4 portii : 

Pentru crostata :

200 g făina albă

100 g făină de secară

50 g alune / nuci măcinate

2 gălbenusuri

1 ou

140 g unt

sare

 

Pentru umplutură :

500 g dovleac

500 g brânză de vaci /  ricota / urdă

100 g unt

zahăr brun

 

Mod de preparare : 

1.Pentru crostată, frământă un aluat din amestecul de făină, alune măcinate și sare, ouăle și untul la temperatura camerei. Întinde aluatul în tavă și dă-l la rece.

2.Între timp, taie cubulețe dovleacul și călește-le în untul topit.

3.Unge aluatul cu brânza de vaci și pune deasupra cubulețele de dovleac. Presară zahăr brun deasupra și dă la cuptorul preâncălzit vreme de 30-40 de minute sau până aluatul s-a copt și a devenit crocant.

Pofta mare !! 🙂

 

Sursa : ecuisine.ro