
Crostata cu dovleac
Ingrediente pentru 4 portii :
Pentru crostata :
200 g făina albă
100 g făină de secară
50 g alune / nuci măcinate
2 gălbenusuri
1 ou
140 g unt
sare
Pentru umplutură :
500 g dovleac
500 g brânză de vaci / ricota / urdă
100 g unt
zahăr brun
Mod de preparare :
1.Pentru crostată, frământă un aluat din amestecul de făină, alune măcinate și sare, ouăle și untul la temperatura camerei. Întinde aluatul în tavă și dă-l la rece.
2.Între timp, taie cubulețe dovleacul și călește-le în untul topit.
3.Unge aluatul cu brânza de vaci și pune deasupra cubulețele de dovleac. Presară zahăr brun deasupra și dă la cuptorul preâncălzit vreme de 30-40 de minute sau până aluatul s-a copt și a devenit crocant.
Pofta mare !! 🙂
Sursa : ecuisine.ro