Creme brulee

apr.

3

Creme brulee

Ingrediente (pentru 4 portii):

6 galbenusuri

60 g zahar

250 ml smantana

200 ml lapte

2 linguri zahar brun

1 plic vanilie

Mod de preparare:

1. Bate spuma galbenusurile cu zaharul si plicul de vanilie, adauga laptele si smantana. Amesteca crema bine cu ajutorul unui mixer la viteza mica.

2. Toarna compozitia in patru boluri termorezistente umezite cu apa rece. Aseaza-le intr-o tava cu peretii mai inalti si toarna apa in tava pina la nivelul cremei din boluri. Coace cremele pentru aproximativ 60 – 75 minute, in functie de dimensiunile bolurilor. Cand sunt gata scoate cremele, acopera-le cu folie transparenta si da-le la frigider sa se raceasca. Inainte de a le servi presara cu zahar brun si flambeaza cu dispozitivul special. Daca nu ai astfel de dispozitiv introdu bolurile din nou la cuptor, la 200 grade, pentru aproximtiv 2-5 minute pina se caramelizeaza zaharul. Serveste imediat.

Pofta mare!