Crema de usturoi

iun.

26

Crema de usturoi

Crema de usturoi este un produs pe care mereu il avem pregatit in frigiderul din studio. Este condimentul perfect pentru a adauga arome pestelui, fructelor de mare, bruschetelor, bucatelor din carne, sau chiar salatelor proaspete. In plus, pastrat la rece rezista foarte mult timp. Mai jos vei gasi reteta de baza plus cateva idei prin care poti varia crema de usturoi.

Ingrediente pentru crema de baza:

1 catel de usturoi

200-300 ml ulei de masline

10 g sare

Optional poti adauga alte ingrediente in functie de mancarea in care vrei sa folosesti crema:

Pentru peste si produse de mare:

busuioc + capere + hamsii

Pentru carne: 

piper negru boabe + mustar boabe + otet balsamic

Pentru salate:

busuioc + patrunjel + marar

Mod de preparare:

Crema de usturoi se pregateste foarte usor, tot de ce ai nevoie este un blender si un vas comod in care sa prepari crema. Adauga ingredientele de baza (usturoi, ulei si sare) intr-un recipient si prelucreaza cu blenderul pina obtii o crema omogena. In cazul in care vrei sa pregatesti o crema special pentru peste, carne sau salate atunci selecteaza ingredientele potrivite enumerate mai sus si mixeaza iarasi cu un blender, la fel pina obtii o crema. Crema se pastreaza la frigider aproximativ 10 zile, dar nu uita sa acoperi vasul cu folie alimentara.