Crema de mazare si sparanghel

nov.

7

Crema de mazare si sparanghel

Ingrediente:

500 g mazare verde congelata

500 g sparanghel

1 morcov

1 ceapa

2 cartofi medii

80 g unt

1,5 l bulion de legume sau de carne

1/2 fenicul

80 g seminte de dovleac (sau altele dupa preferinta)

100 ml frisca

Mod de preparare:

1. Curata ceapa morcovul si cartofii, si taie-i cubulete mici. Intrucat sparanghelul are tendinta de a se lemnifica, si corjita de deasupra poate deveni atoasa, cel mai recomandat este sa curati coaja. Cuurat-o cu ajutorul unei ustensile de curatat cartofi (poti vedea in imaginea de mai jos cum se curata). Taie sparanghelul bucati mici, si pastreaza varfurile intregi aparte. Varfurile se pregatesc aparte si le vei folosi ulterior pentru decor.

2. Pune o cratita incapatoare la foc, si caleste morcovul, ceapa si cartofii pe baza de unt. Adauga apoi mazarea si sparanghelul, toarna bulionul si condimenteaza cu sare dupa gust.

3. Taie feniculul in fasii foarte fine. Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline adauga varfurile de sparanghel, semintele de dovleac si fasiile de fenicul si condimenteaza cu putina sare. Caleste legumele si semintele 5-7 minute, avand grija sa ramana crocante.

4. Cand toate legumele din supa sunt fierte bine, ia cratita de pe foc si prelucreaza cu un blender pina obtii o crema omogena. Serveste supa calda, si decoreaza deasupra cu putina frisca si cu mixul de legume calite la tigaie,

Pofta mare!