Crema de dovleac cu creveti

oct.

11

Crema de dovleac cu creveti

Ingrediente:

1 kg dovleac

300 g creveti decorticati

150 g unt

2 cartofi

1 ceapa

1 morcov

50 ml cognac

1 l bulion de pui sau de legume

crema de usturoi

sare, ulei de masline, cateva fire de germeni pentru decor

Mod de preparare:

1. Curata ceapa, morcovul, cartofii si dovleacul de coaja, apoi taie toate legumele cubulete. Intr-un castron incapator caleste ceapa si morcovul pe baza de unt (adauga jumate din cantitatea totala de unt, cealalta parte o vei folosi pentru creveti). Cand s-au inmuiat putin, adauga cartofii si dovleacul, toarna deasupra bulionul cat sa acopere legumele, condimenteaza cu sare si alte condimente dupa gust, si lasa sa fiarba pana cand dovleacul este foarte moale.

2. Intre timp, cat fierbe supa, caleste crevetii. Intr-o tigaie topeste untul, adauga crevetii, cognacul si aproximativ o lingura crema de usturoi. Lasa-i sa se caleasca bine, apoi scoate-i de pe foc si da-i deoparte.

3. Cand toate legumele sunt fierte prelucreaza supa cu un blender pana cand obtii o crema omogena. Serveste supa fierbinte cu cativa creveti, si decorata cu cateva picaturi de ulei de masline si fire de germeni. Sau poti alege alt decor, dupa preferinte.

Pofta mare!