Cotlet de porc cu ricotta si spanac

oct.

2

Cotlet de porc cu ricotta si spanac

Ingrediente:

1 cotlet de porc cu os

150 g ricotta

150 g spanac proaspat

80 g parmezan

1 ou

sare, piper, ulei

ata de cuptor

Mod de preparare:

1. Caleste spanacul cu putin ulei intr-o tigaie incinsa. Intr-un bol incapator amesteca ricotta cu parmezanul si oul, condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi adauga spanacul calit si amesteca bine.

2. Pregateste cotletul de porc pentru rulada in felul urmator: cu ajutorul unui cutit mic, incepe sa deschizi cotletul de langa partea cu oase. Trebuie sa obtii o fasie uniforma, de aceeasi grosime pe toata suprafata. Cum trebuie sa arate fasia de carne gata deschisa poti vedea in imaginea de mai jos.

3. Cu ajutorul unui ciocan de bucatarie bate carnea, iar daca nu ai reusit sa obtii o fasie uniforma pe toata suprafata cand ai taiat initial carnea, atunci insista mai mult pe portiunile unde carnea are un strat mai gros.

4. Aranjeaza mixul de ricotta si spanac pe toata suprafata carnii, apoi ruleaza carnea pina ajungi langa partea cu oase. Leaga rulada cu ajutorul atei, aranjeaz-o pe o tava de copt, si da-o la cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 40-60 minute (in dependenta de marimea cotletului).

5. Cand este gata scoate cotletul de porc de la cuptor, si lasa-l sa se raceasca 15-20 minute inainte de a-l taia. Il poti servi cu o garnitura de legume coapte, sau cu o salata proaspata. 

Pofta mare!