Cordon bleu

iun.

28

Cordon bleu

Ingrediente:

1/2 piept de pui

50 g mozzarella

60 g sunca

30 g spanac proaspat

150 g fulgi de porumb

80 g mix de seminte (de dovleac si de floarea-soarelui)

1 ou

faina de grau

Mod de preparare:

1. Taie ozzarella in fasii si sunca felii subtiri (pentru a-ti usura gatitul, poti sa o procuri gata feliata).

2. Deschide pieptul de pui cu ajutorul unui cutit in 2 sau 3 parti, incat sa obtii o fasie subtire de carne. Aranjeaza pe pieptul de pui frunzele proaspete de spanac, apoi feliile de sunca, iar la final adauga si mozzarella.

3. Ruleaza pieptul de pui suficient de strans, pentru a nu permite ruladei sa isi piarda forma, sau ingredientelor sa iasa. Fixeaza toate marginile cu ajutorul catorva scobitori, in asa fel incat sa te asiguri ca rulada nu se va deschide la coacere.

5. Marunteste putin cu mainile fulgii de porumb, si toaca mixul de seminte, apoi amesteca-le. Aranjeaza-ti alaturi 3 boluri, unul cu faina, unul cu oul batut si ultimul cu mixul din fulgi de porumb si seminte.

6. Treci rulada prin faina de grau, apoi prin ou, si la final prin mixul de seminte si fulgi. Pentru a da crocantete ruladei caleste-o mai intai intr-o tigaie cu ulei incins, apoi aseaza carnea pe o tava de copt si du-o la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

7. Cand carnita este gata, nu uita numaidecat sa scoti scobitorile inainte de a o servi.

Pofta mare!