Cheesecake cu cirese

iul.

4

Cheesecake cu cirese

Ingrediente:

500 g branza de vaci

200 g zahar pudra

2 galbenusuri

80 g frisca

300 g biscuiti uscati si faramiciosi

120 g unt topit

250 g cirese

2 pachetele de gelatina

100 g zahar

Mod de preparare:

1. Spala ciresele si scoate-le samburii. Pune ciresele intr-un castron, adauga zaharul si aproximativ 150 ml apa. Pana incep sa fiarba ciresele, aparte in 2 boluri separate amesteca cele 2 pliculete de gelatina cu cateva linguri de apa. Cand ciresele incep sa fiarba, mai lasa-le la foc pentru aproximativ 5-7 minute, pina fac un sirop. Ia castronul de pe foc, da deoparte intr-un bol cateva linguri de cirese. Toarna in castronul cu mai multe cirese unul dintre cele 2 pliculete de gelatina amesteca bine sa se topeasca, apoi in bolul in care ai dat deoparte cateva linguri de cirese la fel amesteca cu al 2lea pliculet de gelatina.

2. Cu ajutorul unui blender amesteca branza de vaci cu zaharul pudra, frisca si galbenusurile de ou si prelucreaza bine pana branza capata o textura cremoasa. Adauga cele cateva linguri de cirese pe care le-ai dat deoparte si le-ai amestecat cu gelatina, si mixeaza iarasi cu ajutorul blenderului pina obtii o crema de un roz frumos.

4. Farama biscuiti cu ajutorul unui blender, apoi amesteca-i cu untul topit. Intr-o tava de copt cu pereti detasabili toarna compozitia de biscuiti, apasa bine cu o lingura pentru a te asigura ca nu se farama usor baza cand vei taia cheesecake-ul. Toarna peste biscuiti crema de branza, niveleaza si da tava la frigider pentru aproximativ o ora, pina se intareste cheesecake-ul.

5. Cand crema de cheesecake s-a intarit, scoate tava din frigider, toarna deasupra ciresele cu tot cu sirop deasupra, aranjeaza-le in asa fel ca sa obtii un strat uniform, apoi da cheesecake-ul la frigider pana cand se prinde si ultimul strat de cirese.

Pofta mare!