
Chec cu dovleac
Ingrediente:
100 g bacon
140 g cașcaval
400 g dovleac
4-5 fire de sparanghel (opțional)
2 ouă
70 ml ulei
100 ml lapte
40 g parmezan
300 g faina
praf de copt
sare
Mod de preparare:
- Curăță dovleacul de coajă, taie-l cubulețe și adaugă-l într-o cratiță. Toarnă apa cât să acopere dovleacul și pune la foc să fiarbă. Lasă să fiarbă până dovleacul este moale,apoi strecoară excesul de apă și prelucrează cu un blender până obții o cremă relativ densă. Lasă să se răcească, iar între timp pregătește celelalte ingrediente.
- Taie cașcavalul și baconul cubulețe. Noi am ales două tipuri de cașcaval pentru un plus de gust – gorgonzola și mozzarella – ambele se topesc bine la cuptor, iar cel cu mucegai a dat o aromă deosebită checului.
- Într-un castron încăpător amestecă făina cu praful de copt și sarea, toarnă deasupra crema de dovleac, laptele, uleiul și ouăle și bate toate ingredientele până obții o cremă omogenă. Adaugă cașcavalul și baconul și amestecă iar, pentru a te asigura că sunt împrăștiate uniform în aluat.
4. Dacă vrei să adaugi și sparanghel, curăță-l de coajă. Sparanghelul este opțional, va da checului un aspect mai frumos, atunci când îl vei tăia, dar checul va fi la fel de gustos chiar dacă nu îl vei întrebuința.
5. Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt sau cu folie de aluminiu. Toarnă jumătate din aluat în tavă, aranjează firele de sparanghel pe mijloc, apoi adaugă si cealaltă parte de aluat rămas. Dă tava la cuptorul încălzit din timp la 180C, pentru aproximativ 35-40 minute. Este delicioasă atât servită cald, cât și rece!
Poftă mare!