Cannoli siciliani

mart.

29

Cannoli siciliani

Ingrediente pentru biscuite:

(Pentru a frige biscuitii vei avea nevoie de tuburi speciale pe care se prinde aluatul!)

300 g faina

30 g zahar

30ml vermut

30 g unt

30 ml vin alb

putina sare

1 l ulei (pentru a frige biscuitii)

1 ou (pentru a lipi marginile biscuitului)

Ingrediente pentru crema de ricotta:

400 g ricotta

100 g ciocolata

100 g fistic (sau fructe uscate)

150 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Intr-un vas pregateste aluatul. Amesteca faina cu zaharul si praful de sare, toarna deasupra vin, vermut si untul care a fost topit putin. Framinta aluatul pina devine omogen. Daca simti ca aluatul este prea dur adauga vin pina obtii o textura potrivita. Inveleste aluatul in folie de plastic si lasa-l sa se odihneasca aproximativ o ora.

2. Pina se odihneste aluatul pregateste crema. Intr-un vas ameste ricotta cu zaharul pudra. Toaca ciocolata si fructele uscate (sau nucile de fistic) bucatele mici, adauga-le in crema de ricotta si amesteca bine.

3. Cand aluatul s-a odihnit suficient toarna uleiul intr-o cratita si pune la foc. Intinde aluatul pina obtii o foaie subtire si taie patrate de aproximativ 10 cm pe fiecare parte. Inveleste cu aceste bucati de aluat tuburile pentru cannoli, pentru a le da forma specifica. Lipeste marginile cu ou batut, altfel risti sa se dezlipeasca si sa nu pastreze forma potrivita. Cufunda tuburile in uleiul incins, si lasa-le sa se rumeneasca. Cand sunt gata scoate-le si aseaza cannoli pe hartie de bucatarie pentru a elimina uleiul in exces. Daca focul este mare biscuitii se rumenesc foarte repede si nu reusesc sa traga ulei, respectiv nu sunt deloc grasi.

4. Umple fiecare cannoli cu crema de ricotta, decoreaza marginile cu bucati de fructe uscate, si presara deasupra zahar pudra.

Pofta mare!